5 vinkkiä - näin löydät hyvän kiinteistövälittäjän. | neliöhinta.fi
029 370 0190
ark. klo 9-17

5 vinkkiä – näin löydät hyvän kiinteistövälittäjän.

Tänä päivänä on helppoa löytää kiinteistövälittäjä, mutta iso ongelma on löytää hyvä kiinteistövälittäjä. Hyvän kiinteistövälittäjän eteen kannattaa nähdä vaivaa, sillä valitsemasi välittäjä tulee vastaamaan kotisi arvon realisoimisesta – ei ole sama kenen käsiisi luotat isoimman omaisuutesi. Muista, että halvin välittäjä voi olla sinulle kallein välittäjä.

Listasimme tähän artikkeliin viisi olennaista vinkkiä välittäjän valintaan varten. Helpoiten teet vertailun maksuttomassa palvelussamme ja palvelun kautta saa selville hyviä vaihtoehtoja välittäjäksesi. Tee haku ja katso ketkä ovat alueesi parhaat välittäjät.

->->-> katso alueesi parhaat välittäjät

 

KUN TEET LOPULLISTA PÄÄTÖSTÄ – MUISTA NÄMÄ VINKIT:

1. Välittäjän koulutus ja kokemus

Osa alalla toimivista välittäjistä ei ole tehnyt LKV -tutkintoa, eikä siinäkään ole mitään väärää. LKV -tutkinto antaa kuitenkin varmuutta välittäjän ammattitaidosta ja lakituntemuksesta. Lakiasioiden osaaminen voi säästää sinulta joissain tapauksissa jopa tuhansia euroja. LKV-tutkinto on tentti, jossa testataan kaikkea kiinteistönvälitykseen liittyvää lakiteknistä osaamista aina perintöasioista verotuksellisiin kysymyksiin. Tentti ei ole helppo ja välittäjä joutuu tekemään ison lukutyön päästäkseen lävitse. Vain tentin läpäissyt saa käyttää itsestään nimitystä kiinteistönvälittäjä, muut alalla toimivat ovat myyntineuvottelijoita, myyntiedustajia tai muita vastaavia.

Vähintään muutaman vuoden työkokemus on välittäjävalinnassa plussaa. Siinä ajassa välittäjä on ehtinyt jo nähdä monia erilaisia tapauksia ja pystyy ammentamaan niistä tietoa sinun asuntosi myynnin yhteydessä.

2. Välittäjän markkinointiosaaminen

Selvitä, miten ja mitä kanavia käyttäen välittäjä tulee markkinoimaan asuntoasi. Hyvä kiinteistönvälittäjä, jolla on laajat verkostot ja kanavat, saa todennäköisesti asunnon nopeammin myytyä. Hyvä välittäjä myös ymmärtää, miten potentiaaliset ostajat tavoitetaan parhaiten: markkinoinnin tulisi olla yksilöllistä eikä suurille massoille kohdennettua. Kun markkinointi räätälöidään juuri sinun asunnollesi sopivaksi, onnistuu potentiaalisten ostajien tavoittaminen paremmin.

3. Välitysliike: suuri vai pieni yritys?

Kiinteistövälittäjä on suurimmassa roolissa asuntosi myynnissä. Välittäjä myy, ei yritys. Hyviä välittäjiä löytyy niin suurista kuin pienistäkin välittäjäliikkeistä. Yrittäjähenkiset välittäjät todennäköisesti taistelevat paremman hinnan puolesta, koska hyötyvät itsekin enemmän paremmasta myyntihinnasta.

Valitse siis aktiivinen ja asialleen omistautunut välittäjä. Hyvä välittäjä järjestää ahkerasti esittelyjä asunnollasi ja tekee kaikkensa asuntosi myynnin edistämiseksi. Älä ota välittäjää, jonka olemuksesta paistaa läpi leipätyö.

4. Välittäjän ensivaikutelma

Millaisen ensivaikutelman välittäjä saa aikaiseksi? Onko hän läsnä, kuuntelee toiveitanne, on helposti lähestyttävä, jämpti ja sanojensa mittainen? Ensivaikutelma on yksi tärkeimmistä valintakriteereistä. On tärkeää, että sinulla ja välittäjällä on hyvä ja luottamuksellinen suhde. Kysy itseltäsi, haluatko antaa oman kotisi avaimen tälle välittäjälle ja ostaisitko tältä välittäjältä itse?

5. Välityspalkkio

Hyvää kiinteistönvälittäjää etsiessä ei kannata katsoa ainoastaan välityspalkkiota. Säästäessäsi satasia välityspalkkiossa, saatat valitettavasti hävitä tonneja tai jopa kymppitonneja asuntosi myyntihinnassa. Välittäjien parissa hintahaitari välityspalkkioissa on laaja ja moni asiakas saattaa ihmetellä, miksi toinen välittäjä maksaa 4,0%+alv ja toinen 1,8% sis. alv? Halpaa ja hyvää valitettavasti harvoin kuitenkaan saa samassa paketissa, joten tässä kannattaa olla tarkkana.

Välittäjää valitessasi kannattaa ottaa huomioon, että ammattitaitoinen ja aktiivinen välittäjä saa asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan ja on valmis tekemään töitä asuntosi myynnin eteen, jolloin myös sinulle lopulta asuntosi myyntihinnassa välityspalkkionkin jälkeen käteen jäävä osuus on isomman palkkionkin jälkeen suurempi.

Kirjoittaja: Petri Ruohonen

 

Uusi ilmainen Neliöhinta.fi palvelu auttaa sinua etsimään alueesi parhaat välittäjät

Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen on ollut arpapeliä. Uusi palvelu auttaa etsimään alueen parasta kiinteistönvälittäjää. Palvelu ehdottaa asunnonmyyjälle alueen viittä parasta välittäjää. Tämä ranking perustuu toteutuneisiin myyntitilastoihin ja -hintoihin.

Kokeile ja tee haku – katso tunnetko alueesi parhaat välittäjät.

Palvelu on maksuton. Palvelussa olevat välittäjät eivät myöskään maksa listautumisestaan palveluun, eivätkä voi ostaa tai vaikuttaa näkyvyyteensä palvelussa muuten kuin tekemällä parempaa työtä asuntoa myyvien asiakkaidensa kanssa.

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Löydä oma välittäjä