6 virhettä, joilla tunaroit asunnonmyynnin | neliöhinta.fi
029 370 0190
ark. klo 9-17

6 virhettä, joilla tunaroit asunnonmyynnin

Lähes joka kahvipöydästä löytyy henkilö, joka on myynyt itse asuntonsa helposti ja hyvään hintaan. Mutta valitettavasti lähes joka kahvipöydästä löytyy myös niitä, jotka ovat myyneet hitaasti ja kalliiseen hintaan – ja jotka eivät innostu tästä keskusteluaiheesta. Omien virheiden kaivelu ei maistu samalle kuin kahvipulla.

Asunnonmyynnin virheisiin liittyvät tunteet. Se on ymmärrettävää: oma koti on ihmisen arvokkain omaisuus, johon yhdistyy omistajan persoonallisuus ja koettu elämä. Kun tunteet ovat pelissä, niin myös virheet ovat tavattoman yleisiä. Tunteilla on tapana samentaa järjen ääni. Forbes listasi tyypillisimpiä virheitä, joilla asuntokauppa tunaroidaan.

_______________________________________________

Aikaisemmin kiinteistövälittäjän on joutunut valitsemaan summassa. Ei enää. Uusi palvelu helpottaa löytämään luotettavan ja osaavan välittäjän. Tee haku ja katso alueesi parhaat välittäjät.

>>>>> Löydä alueesi parhaat välittäjät

________________________________________________

 

VIRHE 1: MYYT ASUNNON ITSE

Asunnonmyynti voi kuulostaa helpolta ja vaivattomalta. Asunnon omatoimisessa myynnissä houkuttaa erityisesti rahan säästäminen, koska tällöin välityspalkkiota ei tarvitse maksaa. Valitettavasti kenen tahansa ei kannata toimia omatoimisena myyjänä. Kiinteistövälittäjän on ammatti kuin mikä tahansa muukin ammatti – välittäjän työhön liittyy paljon tietoa ja taitoa rakentamisesta ja lainsäädännöstä sekä kokemusta asuntokaupoista. Kodin myyminen voi tulla todella kalliiksi, jos et osaa huomioida myynnissä oikeita asioita.

Lisäksi asunnon itsemyynnin kustannuksista puhuttaessa yksi keskeinen harha on se, että asunnon myyntiin käytettävälle ajalle ei lasketa hintaa. Asuntoon liittyvien asiakirjojen hankinta, asuntoilmoitusten laatiminen, esittelyiden järjestäminen ja yhteydenpito potentiaalisiin ostajiin on aikaa vievää ja nappaa hetkellisesti suuren osan asunnon myyjän vapaa-ajasta.

Kun asuntokaupoissa on mukana kiinteistönvälittäjä, voi sekä myyjä että ostaja luottaa paremmin siihen, että asiat tulevat hoidetuksi kunnolla ja sääntöjen mukaan.

VIRHE 2: HUTILOIT VÄLITTÄJÄVALINNASSA

Välittäjäpalkkiovertailupalvelut mainostavat nimensä mukaisesti välityspalkkiota kiinteistönvälittäjän keskeisenä valitsemisperusteena. Mainoslauseet ovat yleensä: ”kilpailuta välittäjät” tai ”löydä halvin välityspalkkio”. Turhan moni asuntoansa myyvä keskittyykin liikaa kiinteistönvälittäjän saamaan palkkioon sen sijaan, että selvittäisi oikeasti kiinteistönvälittäjän osaamista ja kykyä saada asunnot myydyksi.

Kiinteistönvälittäjän valinta ei ole kuitenkaan sama kuin vaihtaisi sähköyhtiötä. Välittäjien osaamisessa, aluetuntemuksessa ja kyvyssä saada asunto myydyksi on isoja eroja. Halvin välittäjä voi olla sinulle kallein välittäjä. Oikea välittäjä voi saada usein jopa 10% paremman hinnan asunnostasi ja selvittää asiat siten, että et joudu vaikeuksiin asunnon myymisen jälkeen. Juuri tästä syystä välittäjän saama korvaus – esimerkiksi 2 vai 3% – on todella pieni verrattuna, mitä voit oikean välittäjän kanssa saavuttaa. Puhutaan siis tuhansista tai jopa kymmenistä tuhansista euroista! Huippuvälittäjä osaa luoda juuri sinun asunnollesi arvoa ja kiinnostusta asuntomarkkinoilla. Huippuvälittäjä näkee vaivaa asuntosi eteen, kun samaan aikaan halvin välittäjä ottaa asuntosi asuntojononsa jatkoksi ja tekee vain pakolliset näytöt ja nettisuoritukset.

VIRHE 3: HINTA ASETETAAN LIIAN KORKEAKSI

Olet laittanut paljon rahaa asunnon kunnostamiseen ja rakentanut yksityiskohtia, joita itse arvostat. Valitettavasti ostajien näkökulmasta panostuksesi voivat olla arvottomia ja jopa arvoa laskevia. On tärkeä osata hinnoitella asuntosi oikein. Ylihinnoittelemalla asuntosi et saa ketään paikalle ja myynnistä tulee karmaiseva väsytystaistelu.
Osaava kiinteistönvälittäjä on tässä paras turvasi. Osaava välittäjä tietää alueen hintatason ja asuntosi arvon ja pystyy asettamaan hinnan kohdilleen.

VIRHE 4: HYLKÄÄT ENSIMMÄISEN TARJOUKSEN

Ensimmäinen tarjous ei ole välttämättä sitä mitä odotit. Muista, että tarjouksen tehnyt on kuitenkin kiinnostunut ostamaan asuntosi ja hinta voi olla neuvoteltavissa. Pidä tätä lähtökohtana neuvotteluille, älä hylkää ehdotusta suin päin.

VIRHE 5: ET VALMISTAUDU MYYNTIIN

Asuntosi tulee näyttää hyvältä kuvissa ja näytöillä. Hyvällä ensivaikutelmalla voit tienata tuhansia euroja enemmän ja huono myyntikunto saattaa karkottaa ostajat. Varaa siis reilusti aikaa asuntosi siivoukseen ja myyntikuntoon laittamiseen. Käytä tässä asiantuntijoiden apuja. Osaavat välittäjät pystyvät kertomaan mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pienillä asioilla on merkitystä – rikki olevat ovenkahvat tai repsottava tapetti voi merkitä ostajan silmissä sen, että omistajalla saattaa olla isompiakin asioita rempallaan. Pienet asiat luovat mielikuvan isommasta.

VIRHE 6: PEITTELET ONGELMIA

Ole rehellinen, kun myyt asuntoasi. Jos asuntosi kaipaa remonttia niin kerro siitä avoimesti. Virheiden ja ongelmien peittely voi maksaa sinulle myöhemmin paljon rahaa. Oikeusturvasi kannalta on hyödyllistä, että asiat ovat kerrottu ja käyty läpi etukäteen.

Kirjoittaja: Petri Ruohonen

Lähde: Forbes

Uusi ilmainen Neliöhinta.fi palvelu auttaa sinua etsimään alueesi parhaat välittäjät

Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen on ollut arpapeliä. Uusi palvelu auttaa etsimään alueen parasta kiinteistönvälittäjää. Palvelu ehdottaa asunnonmyyjälle alueen viittä parasta välittäjää. Tämä ranking perustuu toteutuneisiin myyntitilastoihin ja -hintoihin.

Kokeile ja tee haku – katso tunnetko alueesi parhaat välittäjät.

Palvelu on maksuton. Palvelussa olevat välittäjät eivät myöskään maksa listautumisestaan palveluun, eivätkä voi ostaa tai vaikuttaa näkyvyyteensä palvelussa muuten kuin tekemällä parempaa työtä asuntoa myyvien asiakkaidensa kanssa.

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Löydä oma välittäjä