Kuinka myydä asunto nopeasti | neliöhinta.fi

Kuinka myydä asunto nopeasti

Asuntokauppa kärsii nyt sekä ihmisten epävarmuudesta että tapaamisten välttämisestä. Pelko hintojen laskusta ja myyntiaikojen venymisestä on aiheellinen. Poikkeustilanteissa asuntomarkkina reagoi yleensä siten, että ensin myyntiajat pitenevät ja myöhemmin tarjonnan kasvaessa hinnat laskevat. Tässä kirjoituksessa saat vinkit siihen, kuinka vältät asunnonmyyjän painajaisen eli pitkän hermoja raastavan myyntiajan. 

Pahimmat virheet tehdään yleensä heti myynnin alkumetreillä. Hinnan asettaminen vallitsevassa poikkeustilanteessa ei ole helppoa. Käytä nyt hivenen aikaasi ja ota kiinteistönvälittäjiä arvioimaan asuntosi, jotta saat tietoosi tilanteen alueesi kysynnästä ja kuranteista hinnoista. Osaava välittäjä nousee nyt arvoon arvaamattomaan. Alueesi välittäjät löydät helposti uudesta välittäjienvertailupalvelusta, jossa voit muutamassa minuutissa vertailla ja saada yhteyden alueesi välittäjiin nopeasti ja maksuttomasti -> hae alueesi parhaat välittäjät

 

4 vinkkiä – Kuinka myyt asunnon nopeasti

1. Hinnan asettaminen

Pieleen mennyttä hinnoittelua on vaikea korjata asunnon myyntivaiheessa. Tässä ajassa on melkein kenen tahansa vaikea arvioida millä hinnalla asunto menee kaupaksi. Alueen myyntihintahistoria ei selitä vallitsevaa kysyntää ja vaarana on, että hinta asetetaan liian korkeaksi ja myynti venyy painajaismaisen pitkäksi. Vaarana on myös, että myyt asunnon liian halvalla ja menetät siten tuhansia euroja. Ota yhteys alueesi välittäjiin – haastattele kolme välittäjää niin saat varmasti hyvän kuvan alueen kysynnästä ja hintatasosta. Välittäjän tehtävänä on varmistaa oikea hinta ja tarvittavat toimenpiteet asuntosi myyntikuntoon laittamiseksi. Osaavalla välittäjällä voi olla sinulle jo valmiina potentiaalinen ostajaehdokas.

2. Panostus digiesittelyyn

Koska yleisiä näyttöjä ei nyt pysty järjestämään niin kiinteistönvälittäjien digitaalinen osaaminen on noussut arvoonsa. On erittäin tärkeää, että asunnostasi on edustavat kuvat tai videot verkossa. Potentiaalinen ostaja ei tällä hetkellä lähde liikkeelle, jos alkuinnostus ei synny jo verkkosivuilla.

3. Läpinäkyvyys

Myytävän kohteen tulee olla juuri siinä kunnossa kuin ilmoituksessa kerrotaan. Muussa tapauksessa kulutatte turhilla esittelyillä omaa, välittäjän ja ostajaehdokkaiden aikaa. Välittäjän ja sinun tulee tietää mitä olette myymässä. Samoin ostajan pitää tietää mitä hän on ostamassa.

4. Näe vaivaa ensimmäisille näytöille

Potentiaalisimmat ostajaehdokkaat saapuvat yleensä ensimmäisenä katsomaan asuntoasi. Hyvällä ensivaikutelmalla saatat sinetöidä kaupat heti, kun taas huono myyntikunto saattaa karkottaa ostajat. Varaa siis reilusti aikaa asuntosi siivoukseen ja myyntikuntoon laittamiseen. Käytä tässä asiantuntijoiden apuja. Osaavat välittäjät pystyvät kertomaan mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pienillä asioilla on merkitystä – rikki olevat ovenkahvat tai repsottava tapetti voi merkitä ostajan silmissä sen, että omistajalla saattaa olla isompiakin asioita rempallaan. Pienet asiat luovat mielikuvan isommasta.

 

Tarvitaan vain yksi ostaja

Tarve asunnon vaihtamiselle ei poistu poikkeusaikoinakaan. Vaikeaksi myyntikohteeksi arvioitu asunto voi löytää ostajan nopeastikin. Välittäjälläsi voi olla jo ostajaehdokas valmiina tai kenties naapurisi on unelmoinut asunnostasi vuosikausia ja tarttuu heti tilaisuuteen, kun kotisi tulee myyntiin.
Vielä kerran – Tee myyntiinlaitto huolella ja käytä aikaasi valmisteluun. Etenkin välittäjän valinta on syytä tehdä huolella. Kiinteistönvälittäjien määrä on ollut kovassa kasvussa viime vuodet, alalle on tullut paljon uusia toimistoja ja välittäjiä. Halvin välittäjä voi olla sinulle kallein välittäjä.

Toimi näin:

  • Tee maksuton haku palvelussa >> katso ja vertaa alueesi kiinteistönvälittäjät
  •  Saat yhteydenotot 1-3 alueesi parhaalta välittäjältä
  • Haastattele välittäjät ja pyydä heidät tekemään hinta-arvio asunnostasi
  • Valitse sinulle sopivin välittäjä ja sopikaa yhdessä, milloin ja miten asuntosi myydään.

Asunnonmyyntiprosessilla on aina taipumus kestää ja viedä aikaa. Miksi et tekisi asioita sen eteen jo nyt? Käytä vapautunut aikasi myynnin edistämiseksi.

Onnea asunnonmyyntiin!

 

Kirjoittanut: Petri Ruohonen

 

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Välittäjien kasvokuvia
Löydä oma välittäjä