Oletko myymässä asuntoasi? Älä tee näitä 4 virhettä. | neliöhinta.fi

Oletko myymässä asuntoasi? Älä tee näitä 4 virhettä.

Oletko myymässä asuntoasi? Älä tee näitä 4 virhettä.

Oman kodin myyminen voi olla yllättävänkin aikaa vievää ja henkisesti raskasta. Omaa kotia kohtaan on aina muodostunut tunneside: nostat arvoa asioille, joita kiinteistönvälittäjä tai tulevat ostajat eivät välttämättä arvosta laisinkaan.

Kun tunteet ovat pinnalla niin kodin myymisessä on helppo tehdä virheitä. Muista tässä jutussa nostettavat neljä asiaa/virhettä kun olet myymässä kotiasi. Välttämällä sudenkuoppia saat parhaimman hinnan kodistasi ja vältät hermoromahdukset sekä hiustenlähdön.

 

Virhe 1. Tunteet ovat myynnissä mukana

Kuvittele itsesi Business-mieheksi tai -naiseksi ennemmin kuin kotisi omistajaksi. Katsomalla tapahtumaa puhtaasti taloudellisesta näkökulmasta siirrät kotiasi kohtaan olevat tunteesi taka-alalle. Tee kiinteistönvälittäjäsi kanssa yhdessä selkeä listaus kotisi vetovoimaisista tekijöistä ja huomaat että sinulle tärkeät merkitykselliset asiat saattavat valitettavasti jäädä listan ulkopuolelle.

Yritä myös muistella hetkeä, jolloin oli ostamassa kotiasi. Mitkä asiat olivat sinulle juuri silloin tärkeitä? Suurin osa ostajista tulee katsomaan kotiasi samankaltaisessa tunteiden ziksak-tilassa, jolloin on tärkeää, että ostajalle tarjotaan selvästi syyt ostopäätöksen tekemiseen.

Virhe 2. Otat halvimman kiinteistövälittäjän

Kiinteistönvälittäjien määrä on tällä vuosikymmenellä tuplaantunut. Alalle on tullut töihin onnenonkijoita, joilla ei välttämättä ole sitä kokemusta tai osaamista, jonka avulla teet turvallisen ja onnistuneen kaupan. Ei ole siis sama kuka asuntosi myy. Halvin välittäjä voi olla sinulle kallein välittäjä.

Osaava välittäjä tuntee alueesi ja siellä toteutuneet kaupat. Hän pystyy arvioimaan hinnat oikealle tasolle ja jopa löytää ostajaehdokkaat ennen kuin asunnossa on järjestetty yleistä näyttöä. Osaava välittäjä turvaa myös selustasi mahdollisilta ongelmilta ja muokkaa sopimukset sellaisiksi, että et joudu pulaan myynnin jälkeen.

Valitse siis välittäjä huolella. Osalla meistä saattaa olla tutuntuttuja välittäjiä – mutta tärkeää on olla vaihtoehtoja, joiden välillä voit vertailla.

Vertailu on nyt helppoa – tee haku alueesi kiinteistövälittäjistä tässä

Maksuton palvelu näyttää sinulle viisi alueesi kiinteistövälittäjää, jotka ovat nousseet listalle kymmenien välittäjien joukosta. Palvelun algoritmi rankkaa välittäjät myyntitilastojen ja tapahtumien mukaan.

Virhe 3. Epärealistinen hinnoittelu

Hinnan määrittäminen oikealle tasolle on tärkeimpiä päätöksiä. Osaava kiinteistövälittäjä pystyy arvioimaan tämän todennäköisesti parhaiten. Pyydä välittäjältäsi selkeät perusteet ehdotetulle hinnoittelulle.

Muista, että ylihinnoittelulla et todennäköisesti saa ihmisiä paikalle. Ja vaikka hinnoittelisit asuntosi alakanttiin niin todennäköisesti saat siinä tapauksessa useamman tarjouksen ja nostettua sitä kautta hinnan todelliseen markkina-arvoon. Hinnan asettaminen alle markkinahinnan voi olla hyvä strategia saada ylimääräistä mielenkiintoa asuntoasi kohtaan – ja muista: voit aina kieltäytyä tarjouksista!

Virhe 4. Kiire laittaa asunto myyntikuntoon

Asuntosi tulee näyttää hyvältä kuvissa ja näytöillä. Hyvällä ensivaikutelmalla voit tienata tuhansia euroja enemmän ja huono myyntikunto saattaa sen sijaan karkottaa ostajat. Varaa siis reilusti aikaa asuntosi siivoukseen ja myyntikuntoon laittamiseen. Käytä tässä asiantuntijoiden apuja. Osaavat välittäjät pystyvät kertomaan mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Pienillä asioilla on merkitystä – rikki olevat ovenkahvat tai repsottava tapetti voi merkitä ostajan silmissä sen, että omistajalla saattaa olla isompiakin asioita rempallaan. Pienet asiat luovat mielikuvan isommasta.

Parhaan myyntihinnan saat kun valmistaudut huolella ja otat osaavat ihmiset ympärillesi auttamaan. Onnea asunnonmyyntiin!

 

Uusi ilmainen Neliöhinta.fi palvelu auttaa sinua etsimään alueesi parhaat välittäjät

Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen on ollut arpapeliä. Uusi palvelu auttaa etsimään alueen parasta kiinteistönvälittäjää. Palvelu ehdottaa asunnonmyyjälle alueen viittä parasta välittäjää. Tämä ranking perustuu toteutuneisiin myyntitilastoihin ja -hintoihin.

Kokeile ja tee haku – katso tunnetko alueesi parhaat välittäjät.

Palvelu on maksuton. Palvelussa olevat välittäjät eivät myöskään maksa listautumisestaan palveluun, eivätkä voi ostaa tai vaikuttaa näkyvyyteensä palvelussa muuten kuin tekemällä parempaa työtä asuntoa myyvien asiakkaidensa kanssa.

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Välittäjien kasvokuvia
Löydä oma välittäjä