Kannattaako asunto laittaa nyt myyntiin? | neliöhinta.fi
029 370 0190
ark. klo 9-17

Kannattaako asunto laittaa nyt myyntiin?

Koronavirusepidemia on muuttanut arkeamme ja vaikuttaa siten myös asuntomarkkinoihin. Asuntokaupankäynnin luonne muuttuu, mutta suuret muutokset hinta- tai korkotasossa eivät ole asiantuntijoiden mukaan todennäköisiä lähitulevaisuudessa. Kiinteistövälittäjän osaaminen korostuu poikkeuksellisissa tilanteissa – välittäjävalinta kannattaa tehdä huolella.

Moni asuntonsa myyntiä suunnitellut on joutunut koronavirusepidemian myötä uuteen tilanteeseen – mitä tehdä asuntonsa myynnin kanssa, kun virus leviää kulovalkean tavoin ympäri maailmaa. Suurimmat pelot liittyvät viruksen vaikutuksista asunnon hintoihin ja kokotasoon. Tulevaa markkinointikehitystä on vaikea ennustaa, mutta päätä ei silti kannata laittaa poveen.

Tiesitkö tämän? Uusi palvelumme vertaa helposti ja maksuttomasti alueesi kiinteistönvälittäjät -> hae alueesi parhaat välittäjät

 

Älä luovu suunnitelmastasi

Asiantuntijoiden mukaan asuntomarkkinoista ei kannata tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä. Asunnon vaihtaminen on yhä yhtä perusteltua kuin ennen virusepidemiaakin.

– Jos olit aikeissa vaihtaa asuntoa, älä luovu suunnitelmasta, rohkaisee Suomen Hypoteekkiyhdistyksen kehitysjohtaja Tom Miller Iltalehden tekemässä haastattelussa.

Kaupankäynnin uskotaan vilkastuvan nopeasti, kun pandemia helpottuu ja näin patoutunut asunnonvaihtotarve purkautuu. Hypoteekkiyhdistyksen Tom Millerin mukaan nyt kannattaa jutella oman välittäjän kanssa ja löytää sopiva tapa myynnin järjestymiseksi. Uudet digitaaliset ratkaisut mahdollistavat kaupankäynnin myös tässä poikkeuksellisessa ajassa – koko asunnon ostoprosessi on mahdollista tehdä digitaalisesti aina myyntiinlaittamisesta kauppakirjan allekirjoittamiseen saakka.

Tärkeää tässä tilanteessa on välittäjän osaaminen ja ammattitaito. Jos olet aikeissa myydä asuntosi niin valitse välittäjä huolella. Osaava kiinteistönvälittäjä ymmärtää asuntosi vetonaulat, hyödyntää moderneja ratkaisuja myynnissä ja ennen kaikkea tietää miten asuntosi saadaan kaupaksi nopeasti ja paremmalla hinnalla. Oman alueesi osaavat välittäjät on nyt helppo saada selville uuden palvelun kautta.

 

Asuntokaupankäynnin tavat ovat muuttuneet

Asuntokauppaa tehdään vielä lähes entiseen malliin koronavirusepidemiasta huolimatta. Suomen Kiinteistönvälittäjät ry:n teettämän kyselyn mukaan asuntokauppa käy yhä vilkkaana ja asuntokauppaa on tehty entistä vahvemmin verkossa. Arjen uudet järjestelyt ovat vieneet nyt ihmisiltä paljon aikaa, mutta ostajien tarve asuntojen suhteen ei ole muuttunut mihinkään.

Koronavirusepidemia on muuttanut kaupankäynnin muotoa. Suomen Hallitus kielsi yli kymmenen hengen julkiset kokoontumiset, joten suurin osa kiinteistönvälitysketjuista on päättänyt lopettaa julkiset näytöt ja siirtyä yksityisiin näyttöihin. Yksityisiä näyttöjä tukemaan on tehty usein laadukkaita video- ja kuvaesittelyitä. Positiivista tässä tavassa on se, että digitaalisten esittelyiden myötä potentiaaliselle asunnon ostajalle muodostuu kohteesta selkeä kuva. Turhat näytöt jäävät näin pandemian aikana väliin ja asiakkaalla on näytölle saapuessaan oikeasti ostohattu päässään.

 

Käytä nyt hetki aikaa välittäjän valintaan

Kiinteistönvälittäjien määrä on ollut kovassa kasvussa viimeiset vuodet. Alalle on tullut paljon uusia yrittäjiä. Ei ole sama kuka myy arvokkaimman omaisuutesi. Korona on putsannut lähes meidän kaikkien kalenterit harrastuksista ja muusta toiminnasta. Nyt on hyvää aikaa valmistella myyntiä ja haastatella alueesi parhaat välittäjät.

Toimi näin:

  • Tee maksuton haku palvelussa >> katso ja vertaa alueesi kiinteistönvälittäjät
  •  Saat yhteydenotot 1-3 alueesi parhaalta välittäjältä
  • Haastattele välittäjät ja pyydä heidät tekemään hinta-arvio asunnostasi
  • Valitse sinulle sopivin välittäjä ja sopikaa yhdessä, milloin ja miten asuntosi myydään.

Asunnonmyyntiprosessilla on aina taipumus kestää ja viedä aikaa. Miksi et tekisi asioita sen eteen jo nyt? Käytä vapautunut aikasi myynnin edistämiseksi.

Onnea asunnonmyyntiin!

 

Kirjoittanut: Petri Ruohonen

Lähde:
IL 19.3.2020 Oletko myymässä tai ostamassa asuntoa? Asiantuntijat: älä hätäile, toimi näin

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Välittäjien kasvokuvia
Löydä oma välittäjä