| neliöhinta.fi

Välittäjä valitaan liian usein väärin perustein

Asunnonmyynti on stressaava prosessi. Myyntihinta pitäisi saada hyväksi, ostohinta halvaksi ja asiakirjat sellaisiksi, jotta harmeja ei synny jälkikäteen. Painajainen alkaa, kun myytävä asunto ei menekään oletushinnalla kaupaksi.

Välittäjä on tässä prosessissa avainasemassa. Liian usein törmätään siihen, että välittäjä valitaan lähes pelkästään välityspalkkion mukaan. Ajatuksena on, että mitä pienempi palkkio sen parempi. Jos myyntiä hoitaisi koneet, niin asia voisi tuolla tavalla toimiakin, mutta kun asunnonmyynti pohjautuu ihmistenväliseen vuorovaikutukseen – tietoon, kokemukseen, luottamukseen ja ennen kaikkea oikean tunteen luomiseen – niin asioiden osaamisella onkin paljon merkitystä. Halvin välittäjä voi olla helposti sinulle kallein välittäjä.

Uuden palvelun avulla voit vertailla alueesi välittäjiä ja pystyt helposti tekemään yhteydenotot ->> tee haku

 

Mikä on oikea välityspalkkio? Miten välittäjä kannattaa valita – toimi näin.

Keskimääräiset välityspalkkiot liikkuvat yleisesti 2-4% välillä, sisältäen arvonlisäveron. Valitessasi välittäjää on syytä muistaa välityspalkkioiden kohdalla kultainen keskitie. Liian halpa palkkio kertoo siitä, että välittäjällä on tarve työllistyä tai hän haluaa haalia monta kohdetta samanaikaisesti – joka yleensä tarkoittaa sitä, että sinun kohteesi on yksi monien joukossa eikä sen eteen ole välttämättä aikaa tehdä isompia ponnisteluja. Kieltämättä erikoista on myös se, että jos välittäjä hinnoittelee itsensä halvaksi niin miten voidaan luottaa, että hän saa asunnostasi kuitenkin korkean hinnan?

Iso palkkiopyyntö kertoo yleensä taas sen, että välittäjällä on varaa olla ottamatta kohdettasi. Kokeilemalla korkeaa välityspalkkioprosenttia välittäjä joko näkee asunnossasi suuren vaivanäön tai hän pystyy valitsemaan haluamiaan kohteita suhteessa omaan työmääränsä nähden.

Pidä välityspakkiota yhtenä kriteerinä, mutta älä tarraudu pelkästään siihen. Säästämällä satasia, voi maksaa sinulle tuhansia tai kymmeniätuhansia euroja. Käytä linkki palvelun vertailua arvioidessasi eri välittäjiä ja viime kädessä, mieti keneltä itse ostaisit asuntosi – henkilökohtainen luottamus on tärkeässä osassa.

 

Toimi näin – ja käytä hetki aikaa välittäjän valintaan

Asunto on arvokkain omaisuutemme. Ei ole siis ihme, jos myynti arveluttaa ja tarvitset prosessissa tuttavien ja ammattilaisten apuja. Älä pelkää pyytää apuja, sillä pienetkin vastaukset avoimiin kysymyksiisi voivat merkitä sinulle tuhansien eurojen säästöjä.

Toimi näin:

  • Tee maksuton haku palvelussa >> katso ja vertaa alueesi kiinteistönvälittäjät
  •  Saat yhteydenotot 1-3 alueesi parhaalta välittäjältä
  • Haastattele välittäjät ja pyydä heidät tekemään hinta-arvio asunnostasi
  • Valitse sinulle sopivin välittäjä ja sopikaa yhdessä, milloin ja miten asuntosi myydään.

Onnea asunnonmyyntiin!

 

Kirjoittanut: Petri Ruohonen

 

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Välittäjien kasvokuvia
Löydä oma välittäjä