Näin myyt asuntosi parhaaseen hintaan | neliöhinta.fi

Näin myyt asuntosi parhaaseen hintaan

Näin myyt asuntosi parhaaseen hintaan

Asunto on lähes kaikille meille suomalaisille se arvokkain omaisuus mitä omistamme. Asuntoon liittyy myös paljon tunteita. Meistä jokainen on viettänyt siellä paljon aikaa ja laittanut paljon rahaa, jotta koti tuntuisi omalta.

Asunnon myyminen ei ole mikään pieni merkityksetön tapahtuma ja sen tähden ei tarvitse olla huolissasi, jos hermoilet asiasta. On nimittäin ihan ok olla huolissaan!

Kun olet päättänyt ja valmis myyntiin, tee se fiksulla tavalla. Tämä artikkeli antaa sinulle vinkkejä kuin saat myytyä asunnon nopeasti ja hyvällä hinnalla!

 

ASKELEET ASUNNONMYYNTIIN

1. Löydä hyvä kiinteistönvälittäjä

Kiinteistönvälittäjien määrä on tällä vuosikymmenellä tuplaantunut. Alalle on tullut töihin ongenonkijoita, joilla ei välttämättä ole sitä kokemusta tai osaamista, jonka avulla teet turvallisen ja onnistuneen kaupan. Ei ole siis sama kuka asuntosi myy. Halvin välittäjä voi olla sinulle kallein välittäjä.

Osaava välittäjä tuntee alueesi ja siellä toteutuneet kaupat. Hän pystyy arvioimaan hinnat oikealle tasolle ja jopa löytää ostajaehdokkaat ennen kuin asunnossa on järjestetty yleistä näyttöä. Osaava välittäjä turvaa myös selustasi mahdollisilta ongelmilta ja muokkaa sopimukset sellaisiksi, että et joudu pulaan myynnin jälkeen.

Valitse siis välittäjä huolella. Osalla meistä saattaa olla tutuntuttuja välittäjiä – mutta tärkeää on olla vaihtoehtoja, joiden välillä voit vertailla.

Vertailu on nyt helppoa – tee haku alueesi kiinteistövälittäjistä tässä

Palvelu näyttää sinulle viisi alueesi kiinteistövälittäjää, jotka ovat nousseet listalle kymmenien välittäjien joukosta. Palvelun algoritmi rankkaa välittäjät myyntitilastojen ja tapahtumien mukaan. Lue lisää palvelusta

Myydä itse ja säästää välityspalkkio? Asunnon myynnin kustannuksista puhuttaessa yksi keskeinen harha on se, että asunnon myyntiin käytettävälle ajalle ei lasketa hintaa. Asuntoon liittyvien asiakirjojen hankinta, asuntoilmoitusten laatiminen, esittelyiden järjestäminen ja yhteydenpito potentiaalisiin ostajiin on aikaa vievää ja nappaa hetkellisesti suuren osan asunnon myyjän vapaa-ajasta. Vaikka saisit asuntosi kaupaksi nopeastikin, saatko siitä parhaan mahdollisen hinnan? Yhdeksi asuntoa itse myyvän ”kuluksi” voidaan laskea myös asunnon alhainen myyntihinta. Vaikka säästäisit välityspalkkiossa, voi myyntihinta jäädä huomattavasti matalammaksi siitä, mitä ammattitaitoinen välittäjä asunnosta voisi saada. Harkitse siis tarkkaan onko asunnon itsemyynti sinun juttusi? Paras myyntihinta saadaan todennäköisimmin kuitenkin hyvän kiinteistövälittäjän toimesta.

2. Myyntihinnasta päättäminen

Muista tämä: asuntosi arvo on se, jonka ostajat ovat valmiita maksamaan! Pyri miettimään mahdollisimman objektiivisesti asunnon myyntihinta, mielellään yhdessä kiinteistövälittäjän kanssa. Jos olet asunut asunnossasi pitkään niin arviota haittaavat yleensä tunnesiteet ja esimerkiksi hankinnat asuntoosi, joilla ei välttämättä ole enää ostajien silmissä arvoa.

Käytä tässä välittäjien arvioita apunasi. Heillä on paras käsitys alueesi toteutuneista kaupoista ja myyntitapahtumista. Pyydä välittäjältä perusteluita miksi hinta määräytyy näin ja varo välittäjiä, jotka lupaavat sinulle kuun taivaalta. Osaava kokenut välittäjä pystyy perustelemaan sinulle miksi ja mitä hinta on. Siten saat myytyä asunnon nopeasti.

3. Tee myyntiaikataulu

Tee listaus ja aikataulutus asioista, joita tulee lähiviikkoina tai kuukausina tapahtumaan. Jätä tilaa mahdollisille remonteille ja stailaukselle, jotta saat asunnostasi parhaan hinnan.
ASAP:
– Ole yhteydessä kiinteistövälittäjiin. Tee välittäjähaku ja haastattele välittäjiä.
– Tee huolellinen kiinteistövälittäjävalinta ja tee valitsemasi välittäjän kanssa aikataulua myynnistä.
– Pyydä välittäjältä myös arvioita mitä asunnossasi olisi hyvä stailata tai jopa remontoida parhaan hinnan saamiseksi.

Varaa aikaa stailaukselle ja siivoukselle

Varaa riittävästi aikaa, jotta saa tehtyä tarvittavat remontoinnit tai Stailaukset kotiisi ennen myyntiä. Kiireessä tehdyt toimet paistavat ostajalle silmään ja antavat kuvan että yrität viilata ostajia linssiin. Varaa myös reilusti aikaa asuntosi siivoukselle. Hajut ja suttuisuus ovat monelle ostajalle punainen vaate, vaikka muut asiat asunnossasi olisivat kunnossa.

Asunnon myynti voi välillä viedä kuukausia. Varaudu tähän ja siksi on tärkeää, että sinulla on tarvittaessa aikaa aina laittaa asunto nopeastikin kuntoon potentiaalisen ostajan näyttökäyntiä varten. On siis tärkeää, että olet suunnitellut tähän aikaa.

4. Valmistele ja viimeistele asuntosi ostajia varten

Kun kaikki on valmista asunnon näyttöjä varten, anna asuntosi parhaat puolet vietellä ostajat. Homma alkaa kunnollisella siivouksella! Tässä on asioita, joilla teet asunnostasi karkin jota on vaikea vastustaa:

– Hinkkaa ja kiillota kaikki tasot ja pinnat kirkkaaksi. Tätä asiaa ei voi vähätellä, varaa tähän aikaa!
– Hanki maalia ja maalaa paikat, joissa on sille tarvetta. Maali on loppujen lopuksi halpaa ja antaa aina raikkaamman vaikutuksen kuin vanha pinttynyt pinta.
– Käytä matot pesussa. Vaikka et ole niitä myymässä niin matoista voi aina lähteä ominaishajuja, joita et itse huomaa. Hajuilla on oikeasti merkitystä asuntosi myynnissä.
– Vie turhat tavarat pois. Tavarat vievät tilaa, jota ostajat arvostavat.

Kun kotisi on puhdas, ota myös persoonalliset ja huomiota herättävät tavarat ja värit piiloon. Ota myös suurin osa perheesi valokuvista pois esiltä, jotta ostajat voivat kuvitella itse omistavansa asunnon. Pidä huoli myös, että varastot ja kaapit eivät ole täynnä tavaraa. Avarilla tiloilla on positiivinen merkitys. Eli hankkiudu turhasta tavarasta jo ennen näyttöjä eroon. Pyydä myös välittäjältäsi mielipidettä, mitkä tavarat on hyvä ottaa pois esiltä ja mitä pieniä hankintoja kannattaisi tehdä myynti varten. Esimerkiksi jo pelkästään uudet tyynyt sohvan päällä voivat luoda raikkaan ilmeen koko olohuoneelle.

5. Valmistaudu näyttöihin

Näyttöjen välillä taiteilu ei ole mukavaa varsinkin, jos sinulla on perhettä tai kotieläimiä. Tee näyttöä varten muistilista, joita sinun tulee ottaa huomioon. Suunnittelulla vältät viime hetken paniikkisiivoukset ja säästät omia hermojasi. Jos sinulla on lapsia tai kotieläimiä, hanki heille jo hyvissä ajoin hoitopaikka niin saat keskittyä rauhassa asuntosi siivoukseen ja järjestelyyn.

Ole joustava näyttöjen kanssa. Ostajilla on yleensä vaihtoehtoja ostokohteiksi, joten on tärkeää, ettei aikataulut tule kynnyskysymykseksi asunnon myynnin kanssa. Muista, että loppujen lopuksi asunnon myyntiaika tulee olemaan todennäköisesti melko lyhyt ja hyvällä hinnalla myyty asunto on vaivaan nähden pieni haitta.

6. Neuvottele sopimus ja tee kauppa

Neuvottelu alkaa ostajan myyntitarjouksella. Juttele tarkoin välittäjäsi kanssa, jotta varmasti ymmärrät ostotarjouksen ehdot. Älä koskaan hyväksy tarjousta, jos et ole varma ehdoista ja siitä mitä tarjous sisältää ja mitä ei.

Kiinnitä huomiota etenkin näihin asioihin:
– Tarjottu hinta
– Kaupanteon ajankohta ja asunnon vapautuminen
– Kauppaan sidotut tavarat tai vaateet esimerkiksi remontoinnista tms
– Ehdot ostajan rahoituksen hankinnasta tai ostajan asunnon myymisestä

Älä anna ostajan odottaa vaan pidä huolta, että prosessissa kaikki tietää missä mennään. Osaava välittäjä kyllä huolehtii, että prosessi menee nopeasti. Tärkeää on, että tieto kulkee nopeasti ja että mahdollinen ostajakaan ei voi pelata sinulle tärkeää aikaa.

Varaudu myös vastoinkäymisiin. Asunnonmyynti vaatii välillä lehmänhermoja. Parhaan myyntihinnan saat kun valmistaudut huolella ja otat osaavat ihmiset ympärillesi auttamaan. Onnea asunnonmyyntiin!

 

Uusi ilmainen Neliöhinta.fi palvelu auttaa sinua etsimään alueesi parhaat välittäjät

Hyvän kiinteistönvälittäjän löytäminen on ollut arpapeliä. Uusi palvelu auttaa etsimään alueen parasta kiinteistönvälittäjää. Palvelu ehdottaa asunnonmyyjälle alueen viittä parasta välittäjää. Tämä ranking perustuu toteutuneisiin myyntitilastoihin ja -hintoihin.

Kokeile ja tee haku – katso tunnetko alueesi parhaat välittäjät.

Palvelu on maksuton. Palvelussa olevat välittäjät eivät myöskään maksa listautumisestaan palveluun, eivätkä voi ostaa tai vaikuttaa näkyvyyteensä palvelussa muuten kuin tekemällä parempaa työtä asuntoa myyvien asiakkaidensa kanssa.

Löydä alueesi parhaat kiinteistönvälittäjät

Välittäjien kasvokuvia
Löydä oma välittäjä